dinsdag 26 mei 2009

La douce France


Donderdagochtend half tien: R. belt aan. Hij pikt me op, want we vertrekken samen voor enkele dagen naar Frankrijk.
Zoals te verwachten viel, staat er een enorme file richting kust, maar dankzij enkele leuke cd's en de aangename gesprekken valt het allemaal best mee. Vier uurtjes later snuiven we de gezonde zeelucht op aan de Franse Opaalkust. Omdat we beiden wel houden van de Franse keuken en ik bij 28 weken zwangerschap werkelijk de hele dag door kan eten, zitten we al snel op het terras van een plaatselijk visrestaurantje.

Ook kleine Mumble houdt wel van de mosseltjes die ik gretig naar binnen werk, want hij beweegt de hele tijd door, iets wat hij de laatste weken trouwens vooral 's nachts doet. Het is voor Mumble natuurlijk ook lang geleden dat hij nog zo ontspannen met mama en papa op stap ging. Hij lijkt het in ieder geval heel plezierig te vinden!

Wanneer we aankomen op onze bestemming, een prachtig gelegen hotelletje op enkele kilometers van de kust, voelen we meteen dat het goed zit. Het is de bedoeling dat we gedurende deze drie dagen weer wat dichter naar elkaar toegroeien en vooral genieten van elkaars gezelschap. En dat lukt al van bij het begin ;-)
Sommige details geef ik uiteraard liever niet prijs, zelfs niet aan de trouwste lezer. Laat ik het er maar gewoon op houden dat we op meer dan één manier opnieuw heel close zijn geworden ...
Naast genieten van elkaar, de mooie omgeving en het lekkere eten, wordt er natuurlijk ook wel veel gepraat. We hebben fijne gesprekken en besluiten er helemaal voor te gaan, zij het stap voor stap zonder iets te overhaasten.

Na drie heerlijke dagen en twee zalige nachten is het dan helaas weer tijd om huiswaarts te keren, maar het goede gevoel dat we aan deze trip hebben overgehouden, zindert (hopelijk nog lang!) na ....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten